Znakomity Szef Kuchni, właściciel dwóch topowych warszawskich konceptów gastronomicznych. Pierwszy polski Top Chef na GASTROTARGACH SMAKKi 2024. W ciągu ponad 20 lat spędzonych w kuchniach na całym świecie, w tym w restauracjach z 3 gwiazdkami Michelin, Martin stał się ekspertem w dziedzinie ryb i owoców morza oraz współczesnych technik gotowania. W Polsce, gdzie mieszka od 16 lat, powszechnie jest znany jako jeden z najlepszych i najbardziej kreatywnych twórców kulinarnych. Pasja do owoców morza zainspirowała Martina do stworzenia Ceviche Bar, popularnego miejsca dla smakoszy i miłośników ryb, które szybko stało się obowiązkowym miejscem dla wszystkich odwiedzających Warszawę. Natomiast w swojej drugiej restauracji Tuna by Martin Gimenez Castro, Martin pokazuje nieograniczony potencjał wód słodkich i słonych poprzez gotowanie w stylu freestyle. Nie możemy również nie wspomnieć o tym, że Martin potrafi łączyć biznes restauracyjny z odpowiedzialnością społeczną. W tym roku został uhonorowany tytułem OCEAN HERO przyznanym mu przez organizację pozarządową Marine Stewardship Council (MSC), która działa na rzecz zrównoważonego rybołówstwa.
Aby zapewnić jak najlepsze wrażenia, korzystamy z technologii, takich jak pliki cookie, do przechowywania lub uzyskiwania dostępu do informacji o urządzeniu. Korzystamy z nich w celu prawidłowego wyświetlania witryny internetowej, utrzymywania sesji użytkowników, tworzenia i analizowania statystyk oraz wyświetlania spersonalizowanych reklam. Więcej informacji na ten temat przeczytasz w Polityce prywatności. Poniżej klikając w odpowiednie pole możesz zezwolić na korzystanie ze wszystkich cookies („Akceptuj wszystkie”), odrzucić wszystkie („Odrzuć wszystkie”) lub zarządzać ustawieniami cookies według Twojego wyboru („Zarządzaj ustawieniami”).